YOGA studio FIT & CO:

Door CORONA zijn de plaatsen voor de LIVE groepslessen beperkt en moet je reserveren:​​​​​​​​​​​​​​
​​​​​​​Dit kan tot 1 uur voor de les begint. Annuleren kan tot 2 uur op voorhand.
Kijk regelmatig, want ook al is een les volzet, er kan altijd nog iemand annuleren, of zet je op de wachtlijst.
Je kan je les betalen met je beurtenkaart of ter plaatse betalen (GEPAST cash geld of payconiq)
Het is verplicht een mondmasker te dragen bij het binnenkomen en het buitengaan van de yogazaal, omdat je elkaar kan kruisen bij het aan- en uitdoen van je schoenen. Je kan het mondmasker afzetten als je op je yogamat zit. Zo zorgen we goed voor elkaar en voor onszelf. Namasté!
​​​​​​​


Bij YOGA studio FIT & CO, de yogastudio van Katelijne,  kan je terecht voor Yin yoga , Vinyasa (Yang) yoga YinYang yoga in kleine groep of wil je liever een individuele yogasessie dan kan dit ook.

Je moet helemaal niet lenig zijn om aan yoga te doen. Bij YOGA studio FIT & CO kiezen we voor functionele yoga, waardoor iedereen op een veilige manier leert bewegen binnen zijn eigen mogelijkheden. Yoga gaat om de ervaring, niet om de prestatie. Yoga gaat over bewust worden, contact maken met jezelf, en je fysieke capaciteiten aanvaarden, ongeacht hoe ver je kan gaan in een houding. 
​​​​​​​Bij YOGA studio FIT & CO vind je ook geen zweverige yoga, maar yoga waar yoga voor dient; voeling krijgen met je lichaam en evenwicht vinden tussen lichaam, geest en emoties door middel van de adem. Een total "work-out" maar dan zonder prestaties, of beter gezegd een "work-in" voor lichaam en geest.
​​​​​​​
De studio bevindt zich achter in de tuin, in het groen. De glazen schuifdeuren kunnen volledig openschuiven, zodat je echt in de tuin je yogales uitoefent. Bij mooi weer kunnen de lessen ook op het grasveld doorgaan.
De studio wordt verwarmd met infrarood, waardoor je dieper kan ontspannen.
​​​​​​Er is een gemeenschappelijke kleedkamer (gesloten wegens CORONA). Er zijn geen douches.

Hirer vind je de maatregelen om in de Studio en in den hof yogalessen te volgen:

image-278636-yogastudio_foto_2.w640.png

Het is ook mogelijk om LIVE van bij je thuis deel te nemen aan de yogalesssen via onze ONLINE YOGA STUDIO FIT & CO of je kan in de zomermaanden deelnemen aan de outdoor yogasessies in den HOF

Voor info en reservaties YOGA studio FIT & CO:
​​​​​​​Katelijne Lauwers
Tel: 0477 79 92 50
Emailyoga@fitenco.be


YIN YOGA

Yin yoga is een zachte meditatieve vorm van yoga. Deze yogastijl stimuleert het bindweefsel, de ligamenten en het kraakbeen, belangrijk om een maximale bewegingsvrijheid in gewrichten te behouden. Het helpt om een soepeler lichaam te krijgen, zonder krachtinspanning. Maar Yin yoga gaat  verder dan enkel het versoepelen van de spieren zoals bij Yang-yoga. Bij Yin Yoga verloopt alles langzaam en rustig. Je hoeft niets te doen! Door een houding lang vast te houden (3-5 minuten) en aanwezig te zijn in de houding, leer je observeren wat er met je lichaam gebeurt en leer je heel bewust controle los te laten.  Je creert ruimte voor aandacht, ervaring en gevoel. Je leert je grenzen accepteren en geduldig zijn.

Yin yoga is heerlijk om je lichaam ’s morgens wakker te maken of op het einde van je werkdag mentaal tot rust te komen. Heb je een zittend beroep dan ben je zeker gebaat bij Yin Yoga omdat deze yogastijl de dieper gelegen rugspieren aanpakt en het bekkengebied losmaakt. Je krijgt er ook een mooiere lichaamshouding door. De meeste houdingen van Yin yoga worden in zittende of liggende positie uitgevoerd.

Het beste effect bekom je door Yin Yoga te doen op een moment dat je spieren nog niet zijn opgewarmd. Dus 's morgensvroeg of als je de hele dag gezeten hebt.
Naast Yin-yoga doe je in dezelfde week best nog een yang-yogastijl (Vinyasa) of een yang-sport, zoals: fitness, zwemmen en hardlopen. Yin én yang vullen zo elkaar perfect aan!

De YIN yogalessen zijn toegankelijk voor elk niveau. Op dinsdag en donderdag sluiten we de YIN les af met savasana en een meditatieoefening. Op zaterdag sluiten we de YIN les af met enkele pranayama oefeningen (ademhalingstechnieken), zodat je met volle energie je weekend kan inzetten.

Ik verwelkom je op de mat voor Yin yoga.   zie lesrooster


VINYASA YOGA

Vinyasa yoga (yang Yoga) stamt af van Ashtanga yoga. Het zijn twee fysieke yogavormen die zich kenmerken door de non-stop beweging. Op het ritme van de ademhaling vloeit de ene houding in de andere over. Vinyasa yoga is erg afwisselend. Geen vaste reeks poses dus zoals bij moeder Ashtanga, maar telkens weer een nieuwe verrassing naar de creativiteit van de docent. Hierdoor leer je in het moment te blijven.

De Vinyasa yoga die bij YOGA studio FIT & CO aangeboden wordt is intensief (yang yoga) maar toegankelijk voor iedereen, er worden steeds verschillende variaties aangeboden waaruit jij kan kiezen. Gemeenschappelijk in elke les is de Vinyasa Flow.
Elke les is als het ware één vloeiende beweging waarin rek- en strekoefeningen  van de spieren (staand, zittend en liggend, achterovergebogen of met een twist,…) elkaar afwisselen. De adem blijft de basis van elke beweging. Je krijgt ook ademhalingstechnieken mee en je leert je lichaam ervaren. 
​​​​​​​Tijdens deze les wordt er gewerkt aan een goede uitlijning, zodat jij op een gezonde, functionele manier in je yogahouding staat.

In de EasyFlow Vinyasa sessies ligt het ritme van de lessen iets lager en er is meer tijd voor ontspanning en ademhalingsoefeningen tijdens de lessen. 

Op het einde van elke les volgt savasana en een bodyscan of een andere meditatieoefening zodat de fysieke inspanning plaats kan maken voor een diepe mentale ontspanning.

Ik verwelkom je op de mat voor Vinyasa yogazie lesrooster


YINYANG YOGA

Twee yogastijlen in één les, voor een mooie balans en flexibiliteit tussen lichaam en geest. je zou dit ook balans-yoga kunnen noemen.

We starten met Yin om het zenuwstelsel tot rust te brengen en tegelijkertijd het bindweefsel, de ligamenten en het kraakbeen te stimuleren voor de spieren opgewarmd zijn. Deze houdingen worden uitgevoerd zonder krachtinspanning en worden lang vast gehouden (3-5 minuten), daardoor komt er ruimte vrij voor aandacht, ervaring en gevoel. Je leert je grenzen accepteren en geduldig zijn. Dan volgen meer dynamische en krachtige yogahoudingen, waarin rek- en strekoefeningen van de spieren (staand, zittend en liggend, achterovergebogen of met een twist,…) elkaar afwisselen (Yang). Deze dynamische yogahoudingen voer je uit op het ritme van jouw ademhaling. Tijdens deze dynamische flow wordt er gewerkt aan een goede uitlijning, zodat jij op een gezonde manier in je yogahouding staat.
Daarna doen we terug een Yin houding die we langer vasthouden om metaal tot rust te komen. 
We sluiten de les af met savasana en een body scan of een pranayamaoefening.

Heb je nog nooit yoga gedaan en weet je niet welke vorm jou het beste ligt; dan kan je instappen in deze les en de twee yoga vormen ervaren. Je kan daarna kiezen om in deze les te blijven of om over te schakelen naar een Yin of een Vinyasa les. Aan jou de keuze.

Ik verwelkom je op de mat voor YinYang yoga:  zie lesrooster


Ben je op zoek naar meer balans, rust en tijd voor jezelf, of wil je graag kennis maken met yoga en ontdekken wat yoga voor jou kan doen, kies dan voor een individuele gepersonaliseerde yogasessie, meer info


Altijd op zoek naar mooie, originele, draagbare, betaalbare, en duurzame sportkleding, dan kan je de collectie van Pure By Luce  aankopen bij YOGA studio FIT & CO
De prints van deze collectie worden gemaakt door internationale artiesten die Loes tijdens haar reizen ontmoet en laten je dromen van exotische en feelgood bestemmingen.
Elk kledingstuk wordt gemaakt in Europa en is vegan en PVC-vrij. 
De leggings, tops en sweaters zijn niet alleen zalig om te dragen tijdens een yogasessie, maar ook tijdens je fitness workout of bij een running sessie.
Je kan passen voor of na de yogales of je kan een afspraak maken met Katelijne op 0477 79 92 50 en dan kan je in alle rust passen en kiezen.