FAQ:

Is yoga iets voor mij?

Yoga gaat niet over hoe lenig en krachtig je bent; of over wat je buur beter kan dan jij. Yoga gaat om de ervaring, niet om de prestatie. Yoga gaat over bewust worden, je fysieke capaciteiten aanvaarden, ongeacht hoe ver je kan gaan in een houding. Yin yoga is en heel zachte vorm van yoga om een soepeler lichaam te krijgen, zonder krachtinspanning, maar is daarnaast ook een sterke oefening in geduld. Vinyasa Yoga is intensief (yang yoga) maar toegankelijk voor iedereen, omdat er steeds verschillende variaties worden aangeboden. Door bewust te worden van je fysieke capaciteiten en respect te hebben voor je lichaam, kies jij die variatie die je lichaam aan kan.

Wil je graag ervaren wat yoga bij YOGA studio FIT & CO met jou doet, dan kan je een proefles nemen. Je kan je proefles reserveren door een SMS te sturen naar 0477 79 92 50 met vermelding van "proefles, de dag en het uur"; Indien je een "OK" terug krijgt dan is er voor jou een plaatsje vrij op de mat. Een proefles kost 6€.
​​​​​​​
Moet ik een beurtenkaart aankopen (12/24- beurten)?

We laten slechts 10 personen per les toe. Neem je een beurtenkaart dan ben je zeker dat er voor jou een plaatsje vrij is op de mat.
Je kan een losse beurt nemen, indien er plaats is. Hiervoor stuur je een SMS met vermelding van dag en uur en jouw naam naar
0477 79 92 50;  Indien je een "OK" terug krijgt dan is er voor jou een plaatsje vrij op de mat.
Prijs voor een losse beurt is 15€.
​​​​​​​

Wanneer kan ik instappen? / Welk niveau heb ik nodig?

Je kan op elk moment van het jaar in een les instappen, zolang het maximale aantal deelnemers niet bereikt is (max 10 pers). Aan alle lessen nemen zowel minder als meer gevorderden deel. Voor elk niveau worden verschillende variaties aangereikt. Uit respect voor je fysieke capaciteiten, kies jij voor de variatie die je lichaam aankan. Welke variatie je ook kiest, wees eerlijk tegen jezelf. Met het oog op het voorkomen van blessures is het belangrijk om je eigen grenzen te accepteren. Forceer je zelf nooit, ervaar je fysieke capaciteiten zoals ze zijn, zo kom je verder. De boodschap is: "Daag je zelf uit, met respect voor je eigen grenzen". Kies dus de variatie die past bij jouw lichaam, niet bij het lichaam van je buur. Meld gezondheidsklachten steeds aan de docent.

Weet je niet welke vorm jou het beste ligt; dan kan je instappen in de YinYang yogales en de twee yoga vormen (Yin en Vinyasa) ervaren. Je kan daarna kiezen om in deze les te blijven of om over te schakelen naar een Yin of een Vinyasa les. Aan jou de keuze.

Wens je meer begeleiding, kies dan voor een individuele yogasessie
Een individuele les, is een yogasessie op maat:
 • Je wenst yoga te beoefenen op jouw tempo, afgestemd op jouw lichaam en jouw mogelijkheden
 • Je wil graag extra tijd en aandacht voor jezelf nemen of je wil jezelf meer verdiepen
 • Je hebt nog nooit yoga gedaan en wil eerst ervaren wat het is
 • Je hebt een burn-out en je bent op zoek naar je balans
 • Je hebt nog geen burn-out, maar je voelt je overspannen of je voelt dat de balans niet meer goed zit
 •  ...
Je kan kiezen voor één individuele sessie of voor meedere individuele sessies of voor een combinatie van individuele- en groepssessies of voor een combinatie van yoga en ACT-counseling.
Deze les gaat steeds door op afspraak. Prijs is 65€ per uur.

Wat heb je nodig om aan yoga te doen?
 • Yoga mat
 • dekentje
eventueel:
 • bolster
 • 2 blokken
 • strap


Het beoefenen van sportieve activiteiten kan risico’s met zich meebrengen. Het deelnemen aan de lessen is geheel voor eigen risico van de deelnemer. Yoga  studio FIT & CO kan niet aansprakelijk gesteld worden voor mogelijke blessures, ongevallen, materiële schade of diefstal die al dan niet direct of indirect in verband gebracht kunnen worden met deelname aan de lessen en/of aanwezigheid in de lessen.
​​​​​​​