FAQ:

Is yoga iets voor mij?

Yoga gaat niet over hoe lenig en krachtig je bent; of over wat je buur beter kan dan jij. Yoga gaat om de ervaring, niet om de prestatie. Yoga gaat over bewust worden, je fysieke capaciteiten aanvaarden, ongeacht hoe ver je kan gaan in een houding. Yin yoga is en heel zachte vorm van yoga om een soepeler lichaam te krijgen, zonder krachtinspanning, maar is daarnaast ook een sterke oefening in geduld. Vinyasa Yoga is intensief (yang yoga) maar toegankelijk voor iedereen, omdat er steeds verschillende variaties worden aangeboden. Door bewust te worden van je fysieke capaciteiten en respect te hebben voor je lichaam, kies jij die variatie die je lichaam aan kan.

Wanneer kan ik instappen? / Welk niveau heb ik nodig?

Je kan op elk moment van het jaar in een les instappen, zolang het maximale aantal deelnemers niet bereikt is (max 11 pers). Aan alle lessen nemen zowel minder als meer gevorderden deel. Voor elk niveau worden verschillende variaties aangereikt. Uit respect voor je fysieke capaciteiten, kies jij voor de variatie die je lichaam aankan. Welke variatie je ook kiest, wees eerlijk tegen jezelf. Met het oog op het voorkomen van blessures is het belangrijk om je eigen grenzen te accepteren. Forceer je zelf nooit, ervaar je fysieke capaciteiten zoals ze zijn, zo kom je verder. De boodschap is: "Daag je zelf uit, met respect voor je eigen grenzen". Kies dus de variatie die past bij jouw lichaam, niet bij het lichaam van je buur. Meld gezondheidsklachten steeds aan de docent.

Wat heb je nodig om aan yoga te doen?
Alle benodigdheden worden door Yoga studio FIT & CO aangeboden.  Maar wil je meer hygiëne dan kan je ervoor kiezen om je eigen materiaal mee te brengen. Je hebt dan het volgende nodig:
  • Voor Yin en Vinyasa: Yoga mat, bolster, 2 blokken, strap en dekentje
  • Voor Yoga op de bank: Yoga strap

Het beoefenen van sportieve activiteiten kan risico’s met zich meebrengen. Het deelnemen aan de lessen is geheel voor eigen risico van de deelnemer. Yoga  studio FIT & CO kan niet aansprakelijk gesteld worden voor mogelijke blessures, ongevallen, materiële schade of diefstal die al dan niet direct of indirect in verband gebracht kunnen worden met deelname aan de lessen en/of aanwezigheid in de lessen.