FIT & CO is een multidisciplinair gezondheidscentrum waar je zowel voor je fysieke gezondheid als voor je mentale gezondheid terecht kan.
Sporten verbetert je zelfbeeld, werkt even goed als antidepressiva bij lichte en matige depressies*,  helpt bij overgewicht en obesitas om je gewicht onder controle te krijgen en is een goede copingstrategie bij stress en angst. Regelmatig sporten, zonder extreme belasting, kan ook een middel zijn om beter om te gaan met chronische pijn.
Maar soms heb je extra ondersteuning en begeleiding nodig om je mentaal evenwicht terug te vinden, je psychologische flexibiliteit te vergroten en bewust, mindful dingen te doen (ACT**) waardoor je het leven kan leiden waar JIJ voor kiest.

FIT & CO biedt hiervoor Counseling sessies aan. Dit zijn begeleidingen gebaseerd op Acceptance and Commitment training of ACT** .
Door ACT leer je stoppen met het zinloze gevecht tegen vervelende gedachten, emoties en pijn. Zo ontstaat ruimte om je aandacht te richten op de dingen die jij belangrijk vindt in je leven. 
Je kan ervoor kiezen om deze sessies individueel te volgen of in groep.
Deze sessies worden begeleid door Katelijne Lauwers,  ACT-counselor, Klinisch Psycholoog, Doctor in de Psychologie en Tabakoloog.

Doelgroep: Volwassenen en adolescenten vanaf 12 jaar.

* Exercise for depression, Cochrane Database Systematic Review 2013:9: CD00436 .
** ACT of Acceptance and Commitment Training is een nieuwe trainingsvorm binnen het gedragstherapeutisch kader.
​​​​​​​De focus van ACT ligt op het vergroten van de psychologische flexibiliteit door het aanleren van 6 vaardigheden: HIER EN NU LEVEN, ACCEPTEREN, FLEXIBEL MET JEZELF OMGAAN, LOSKOMEN VAN NIET-HELPENDE GEDACHTEN, ONTDEKKEN WAT JE ZELF BELANGRIJK VINDT EN DOEN WAT ER TOE DOET


Voor info en consultaties Counseling at FIT & CO:
Tel: 0477 79 92 50
Email: katelijne@fitenco.be